fbpx

Massage

Derma Clinique

Massage

Massage är en cirka 5 000 år gammal behandlingsmetod som genom beröring, tryck, töjningar och olika “knådningar” stimulerar kroppen till en förbättrad självläkning. Detta framförallt genom en ökad blod- och lymfcirkulation och borttransport av så kallade slaggprodukter, som varit lagrade i spända muskler och annan vävnad. 
Massage innebär att en massör behandlar ens muskler, senor, ledband och bindväv med händerna. 
Massage kan beskrivas som en systematisk och rytmisk form av beröring. Behandlingen leder till att spända och ömmande muskler slappnar av eller stimuleras. När musklerna mjukas upp får man bättre rörlighet.

Vid massage stimuleras inte bara muskler och andra mjukdelar. Eftersom musklerna blir mindre slappa stimuleras även cirkulationen av blod och lymfa.
 Den förbättrade cirkulationen tillför vävnaderna näringsämnen och syrgas samt transporterar bort restprodukter som bildats vid ämnesomsättningen.
Massage kan användas i såväl förebyggande som behandlande syfte och är ett bra komplement till träning för en god hälsa.
 Massage medför ett ökat välbefinnande såväl fysiskt som psykiskt.
Vid vissa sjukdomar och vissa akuta tillstånd bör man avstå från massage. Vid tveksamheter tala med massören.
Vid svår sjukdom eller tveksamhet, konsultera din läkare.
Det känns inte alltid skönt under själva massagen, utan det kan rent av göra lite ont när massören tar i.
Om det skulle kännas obehagligt får man tala om det så att massören kan anpassa behandlingen Dagen efter en massagebehandling kan man känna sig lite stel i kroppen, ungefär som vid träningsvärk, men det brukar snabbt gå över.
Hälsa handlar om så mycket mer än träning och kost. Återhämtning är minst lika viktigt.
Vår duktiga massageterapeut Suliaman Juzu har många års erfarenhet inom massage och utgår alltid från era behov och önskningar när han masserar. Han är professionell inom massage och hos honom är ni i goda händer. Oavsett om ni är stel i musklerna eller bara vill koppla av levererar han vad ni behöver. 

 

Fri konsultation

Vi rekommenderar alla våra kunder att boka in en kostnadsfri konsultation innan man bokar sin första behandling.

Varmt välkomna på massage med Suliaman Juzu på Derma Clinique.
Han har flera års erfarenhet som massageterapeut och hos honom är ni i goda händer.
Tänk på att:

– Man bör dricka mycket vatten både innan och efter massage, det främjar borttransport av slaggprodukter. Man bör helst inte bruka alkohol direkt före och efter massage.
– Genom att duscha innan massagen kan du vara ren och fräsch inför behandlingen. Detta skapar en trevlig miljö för både dig och massören. Dessutom kan en varm dusch innan massagen bidra till avslappning av musklerna och förbereder kroppen för behandlingen.
– Komma i tid till din behandling för att NI ska få ut så mycket som möjligt av er tid samt för att minska stressen för er och er behandlare.
– Avbokning måste ske minst 24h innan behandlingen.
– Vid sen avbokning eller uteblivet besök debiteras ni hela beloppet.

Vi önskar er en härlig upplevelse/vistelse.

Hos oss på Derma Clinique erbjuder vi massor av massagetyper som du kan nyttja ditt friskvårdsbidrag till. Klassisk kroppsmassage, avslappningsmassage, aromamassage, fotmassage, helkroppsmassage, Head, neck & shoulders, ryggmassage, djupvävnadsmassage och sportsmassage (idrottsmassage). Nedan kan ni läsa mer om de olika alternativen. 

Missa inte att vi även erbjuder paketpriser på alla våra massagebehandlingar.
Paketpris x3= 10% rabatt, Paketpris x6= 15%rabatt, Paketpris x9= 20% rabatt.

Klassisk massage passar dig som har stela och trötta muskler eftersom behandlingen hjälper till att mjuka upp musklerna och påskynda återhämtningen. Den klassiska svenska massagen är allmänt smärtlindrande och har en stress- och generell ångestdämpande verkan.

Klassisk massage kallas ofta svensk massage utomlands och går ut på att lindra muskelspänningar med hjälp av tekniker såsom knådningar, cirkulerande tryck, töjningar och tapotement (en knackanderörelse med sidan av handen). 

Fördelar med klassisk svensk massage:

 • Minska muskelspänningar
 • Ökad blodcirkulation
 • Bättre välmående 

Precis som namnet utlovar är det här en avslappnande form av beröringsmassage som är en mjukare variant av den klassiska, svenska massagen. Ofta förstärks avslappningen av ett nedsläckt rum och lugn musik som gör att du lätt kommer ner i varv.  

Fördelar med avkopplande massage:

 • Bättre cirkulation
 • Mindre stress
 • Förbättrad rörlighet 

Aromamassage är en avslappande behandling som kombinerar massage med aromaterapi. Aromaterapi är en alternativmedicinsk form av terapi som använder eteriska oljor som är blandade med massageoljan– musklerna mjukas upp med de varma aromaterapeutiska oljorna som sprider en väldoftande lukt i rummet.  Detta skiljer sig från klassisk massage där man inte använder oljor med dofter. Denna behandling kan väljas som halv- eller helkropp.

Fördelar med aroma massage:

 • Kan minska stress och ångest.
 • Minska muskelspänningar
 • Positiva effekter på hudhälsan

En mer intensiv form av massage som fokuserar på att nå de djupare skikten av musklerna för att lindra kronisk smärta och spänningar.

En djupgående massage innebär att man applicerar ett fast tryck och långsamma drag för att nå djupare lager av muskler. Det används för kronisk värk och smärta och sammandragna områden så som en stel nacke, axlarna och rygg. Extra härligt när man känner sig stel och trött i musklerna.

Fördelar med deep tissue massage:

 • Förbättrad rörlighet
 • Positiva effekter på blodcirkulationen
 • Minskar stressnivåer

Idrottsmassage är en hårdare och djupare typ av massage som används för att mjuka upp stumma och stela muskler. Den är sedan länge en vanlig metod inom elitidrott för att minska sviterna av hård träning inför tävlingar samt för att förebygga skador och för att minska träningsvärk  

Fördelar med sportsmassage massage:

 • Förbättrad rörlighet
 • Smärtlindring
 • Förbättrad återhämtning

Reflexologi, eller Zonterapi som det också kallas, utgår från fötternas zoner och reflexpunkter som har förbindelse till varje del i kroppen. Under behandlingen masseras de här zonerna, vilket minskar stress, förbättrar cirkulationen och lindrar smärta. 

Ge fötterna den kärlek de förtjänar! Många har dålig blodcirkulation i sina fötter och då är fotmassage bra för att sätta igång den och samtidigt lösa upp spänningar.

Fördelar med fotmassage/zonterapi:

 • Bra vid Urogenitala besvär – exempelvis urinvägsinfektion, menstruationsbesvär, endometrios, njursten, njursvikt och barnlöshet.
 • Bra vid besvär med lungor/luftrör – exempelvis lunginflammation, snarkning och andningsuppehåll, astma, bihåleinflammation och KOL.
 • Sänker hjärtfrekvensen och stressnivån.

I en helkroppsmassage ingår massage av rygg, nacke, ben, fötter, armar, händer, ansikte och skalp. Därför är den kortaste behandlingen 50 minuter. När du väljer en längre behandling fokuserar vi djupare på varje område och helkroppsmassagen kommer till sin fulla rätt.

Här får ni uppleva vår egen skräddarsydda massage där vi koncentrerar oss på huvud, nacke och axlar. Här fokuserar vi djupgående på de här områdena så att ni mår bättre.

Fördelar med Dermas head, neck & shoulder massage:

 • Motverkar trötthet och stelhet
 • Motverkar spänning- & smärttillstånd
 • Minskar värk & förbättrar återhämtning.

Massage med det lilla extra. Ryggen peelas och tvättas med varma handdukar.
Nacke, axlar och rygg masseras med en aromatisk olja. Ett cirkulationsökande
liniment appliceras och du får vila med värme för en djupare effekt.

Fördelar med ryggmassage:

 • Muskler mjukas upp med hjälp av massage, och när man arbetar upp knutor i rygg och nacke så kan lymfvätska och blodet flöda som de vill vilket släpper spänningar.
 • Motverkar sömnbesvär, värk och spänningshuvudvärk.

Vi erbjuder hembesök till dig som har det svårt att ta dig till vår klinik och utför en massage på plats. Vår massageterapeut som kommer hem till dig har med sig all utrustning, bärbar massagebänk, handdukar & massageolja. Så det enda du behöver göra är att slappna av och njuta av behandlingen i hemmamiljön.

Visst vore det härligt att kunna få massage på arbetstid? Kontorsmassage handlar just om att personalen ska kunna ”smita” iväg för att få lite lugn, skön stund för sig själv. Det här är uppskattat och att kunna ge medarbetarna en avkopplande stund kan förebygga sjukskrivning. Hos oss kan ni få besök av vår massageterapeut på kontoret/företaget, som erbjuder svensk klassisk massage eller annan överenskommelse.

– Undvik massage om du har vissa sjukdomar En kraftig och djupgående helkroppsmassage kan vara olämpligt för personer med högt blodtryck, pågående infektion med feber, cancer, hjärtsjukdom, blodpropp, benskörhet eller andra svåra sjukdomar. Nästan alla kan däremot få mjuk och lätt massage

– Allergier? Om du har allergier mot vissa oljor, lotions eller dofter, se till att informera massören om detta innan massagen börjar. På så sätt kan de anpassa användningen av produkter för att undvika eventuella allergiska reaktioner. Om du har känslig hud eller sårbarhet för vissa ingredienser, se till att diskutera detta med massören så att de kan välja lämpliga produkter eller tekniker för att undvika obehag eller irritation.

– Komfort och klädsel. Se till att du är bekväm med klädseln för massagen. Ofta är det vanligt att ta av sig kläderna och vara i underkläder eller naken under massagen. Men om du känner dig obekväm med detta kan du diskutera alternativ med massören, till exempel att behålla kläderna på eller bära lösa kläder som tillåter enkel åtkomst till de områden som ska masseras.

– Drick mycket vatten både innan och efter massage. Det främjar borttransport av slaggprodukter.

– Man bör helst inte bruka alkohol direkt före och efter massage.

– Genom att duscha innan massagen kan du vara ren och fräsch inför behandlingen. Detta skapar en trevlig miljö för både dig och massören. Dessutom kan en varm dusch innan massagen bidra till avslappning av musklerna och förbereder kroppen för behandlingen.

– Komma i tid till din behandling för att NI ska få ut så mycket som möjligt av er tid samt för att minska stressen för er och er behandlare.

– Man bör inte äta en kraftig måltid alldeles innan man ska få massage. Det ska helst ha gått minst en timme efter måltiden. Att ha en full mage kan göra dig obekväm när du ligger ner, och det kan påverka din förmåga att slappna av under massagen. Å andra sidan är det också viktigt att inte vara hungrig eller uttorkad inför massagen. Se till att du är hydrerad genom att dricka tillräckligt med vatten innan behandlingen för att hålla dig bekväm.

– Det är bra om man inte kommer direkt utifrån och är frusen när man ska få massage eftersom musklerna blir stela när man fryser.

– Kissa innan massagen.

– Kissa direkt efter massagen. Blodet ska ju hjälpa till att transportera näring till alla kroppens organ. Det ska också hjälpa till med att transportera bort slaggprodukter som kroppen behöver göra sig av med. (Det är därför som Du ofta blir kissnödig efter en behandling).

– Drick mycket vatten.

– Vila direkt efter massagen. Se till att du inte bokar in någonting efteråt för att behandlingen.

– Dagen efter en massagebehandling kan man känna sig lite stel i kroppen, ungefär som vid träningsvärk, men det brukar snabbt gå över.

Man kan se massagen som ett träningspass för kroppen, man trycker och töjer i muskler, senor med mera vilket även påverkar blodkärl och nerver. Det gör att kroppen tillfälligt får fokusera på mycket annat som sätts igång i kroppen istället för att läka ut förkylningen. Enkelt kan man säga att om du inte skulle få för dig att träna eller hålla igång som vanligt i ditt förkylningstillstånd ska du inte heller gå på massage. Detta för att undvika att förkylningen ska ta längre tid att läka ut. Det finns även risk att du smittar massören eller övriga kunder på mottagningen.

Under behandlingen arbetar man direkt på muskler och hud och du får därför vara avklädd på de delar som ska masseras. Delar som inte masseras för tillfället täcks över med handdukar för att du inte ska känna dig avklädd och för att slippa frysa. Underkläderna behålls på.

Det kan ibland kännas en hel del men det behöver inte alltid göra det. Det beror helt på om du kommer på en mer djupbehandlande massage eller bara i allmänt avslappningssyfte.

När terapeuten arbetar med kundens spända muskler i en mer behandlande massage kan det kännas en del. Det får dock aldrig vara en ”dålig” smärta, men att ha ett bestämt tryck gör att resultat ofta kommer tidigare. Det som ofta kallas ”gottont” eller ”skönont” är inget negativt. Däremot ska det aldrig bli en obehaglig smärta, då spänner du dig istället och resultatet blir det motsatta mot vad vi försöker åstadkomma med behandlingen.

Vi anpassar självklart behandlingen helt efter dina behov och önskemål. Tycker du att massören arbetar för mjukt eller för hårt, eller att du vill ha mer eller mindre massage på någon kroppsdel, är det bara att säga till.

Om du önskar helkroppsmassage så boka 60 eller 90 minuter. På kortare behandlingslängder blir det annars väldigt lite massage per behandlingsområde. Om man bokar 90 min kan man utöver en helkroppsmassage hinna med extra fokus på vissa områden där du kanske är extra stel eller tycker det är extra skönt med massage. Eller varför inte avsluta med en skön ansikts- och huvudmassage?

45 min brukar många välja när de önskar massage bara på vissa delar, till exempel rygg, nacke och axlar eller ben och armar. Om man är van vid massage kan man ibland välja 60 min på enstaka områden som exempelvis rygg, nacke och axlar. Om man däremot är ny på massage, eller om det var länge sedan man gick senast, så är det bättre att börja med 45 min så att du inte blir alltför öm dagarna efter och går och spänner dig på grund av det.
30 min, vår kortaste behandlingslängd, kan passa bra vid regelbundna återbesök vid behandling av mindre problemområden. 30 min kan även passa bra om du är ny på massage och bara vill prova på hur det känns.

Ja, många går på massage av den enkla anledningen att det helt enkelt är väldigt skönt och att det förebygger spänningar och värk. Man lär sig även att uppfatta den egna kroppens signaler i tid innan spänningarna börjar orsaka besvär.

Massage är det perfekta komplementet till träning, eftersom det återställer rörligheten och motverkar spänningar i musklerna. Det finns även flera studier på att massage minskar träningsvärk, ökar muskelfunktionen och minskar muskelutmattningen.

– Blodet ska ju hjälpa till att transportera näring till alla kroppens organ. Det ska också hjälpa till med att transportera bort slaggprodukter som kroppen behöver göra sig av med. (Det är därför som du ofta blir kissnödig efter en behandling).

Shopping cart
Börja skriva för att se produkter du letar efter.
Shop
0 Min favoritlista
0 items Cart
My account