Solarium

Megasun - P9s

Allt startade med en dröm. Megasun P9, designad av Studio F.A. Porsche lyfter solariet in i en helt ny era och nu kan du vara en del av del drömmen. P9 har en imponerande teknologi i sann tysk ingenjörs- anda kombinerad med en helt unik design – allt i perfekt symbios.

P9S tar steget ännu längre och introducerar en helt ny standard för solning av ansikte och dekolletage. P9S innovativa LED, SunSphere system, minskar den infraröda strålningen och tar bort värmen. Systemet minskar uttorkning av den känsliga huden i dekolletage och ansikte.

Genom de speciella glaslinserna får man en mer homogen spridning av ljuset där blå LED garanterar en snabb pigmentering samtidigt som röd LED vårdar och mjukgör din hud och förstärker din egen collagenproduktion. Speciella UV-B lampor stärker pigment och bidrar till vitamin D produktion.

UV-ljusets energi och oxygenet/syret i huden skapar perfekta förutsättningar för det perfekta solresultatet. OxyTan x-TANsive-lampan har en perfekt UV-sammansättning och ett specifikt ljusspektra som når de djupare hudlagren och stimulerar energi.

Kombinationen av UV-ljus och det röda ljuset stimulerar produktionen av melanin som ger oss den bruna färgen och ger samtidigt nödvändig energi till de djupare hudlagren för att ge den djupa, naturligt vackra och långvariga färgen.

Vi har precis köpt in det senaste solariet Megasun P9S som är designat av porsche. 

Solariet är stort och utrustat med massa LED-lampor, luftkonditionering, aroma, aqua cool, collagen lampor för ansiktet, högupplöst ljudsystem och även trådlös laddning för mobilen. 

Från den 1 september 2018 är det enligt strålskyddslagen (2018:396) inte tillåtet för den som är under 18 år att sola kosmetiskt solarium i Sverige.

Nej, inte om man solar lagom. Överdriven och fel solning i solarium och naturlig solning, kan däremot vara farlig då man kan bränna sig. Rekommenderade tider för solning står väl skyltat i vår klinik.

  • Studier visar att solning är bra eftersom vi får i oss D-vitamin som vår kropp behöver.
    D-vitamin stärker nämligen vårt immunförsvar och håller oss friskare. 
  • Man ser även friskare ut och det är bra för oren hud (akne och andra hudåkommor). 
  • Stela leder och muskler lindras. 
  • Oavsett väderlek och tid på året så kan man sola. 
  • Man får lättare en jämn och fin solbränna jämfört med att ligga på badstranden.

Tiden varierar beroende på hudtyperna. Ju ljusare man är desto mindre solning eftersom man då har lättare för att bränna sig. Hudtyp 1=keltisk, d.v.s. rött hår och fräknar ska undvika solning helt. Är man mörkhyad klarar man en längre soltid. I vårt solarierum finns en bild med de olika hudtyperna samt rekommenderad soltid.

  • Undvik att sola ifall du har solat ute i solen samma dag. 
  • Sola inte mer än den rekommenderade tiden för just din hudtyp.
  • Vårt bokningssystem styrs av en app. Det är därför bra om ni laddar ner appen: SunApp och registrerar er innan ni har tänkt att sola. Via appen sköts betalningen samt en ålderskontroll för att säkerställa att man är över 18år. Där kan man även få erbjudanden och rabatter. Nedan kan du läsa om hur du går tillväga.

Om födelsemärken börjar klia, blöda eller förändras efter solning, bör man uppsöka en läkare.

Ja, man kan sola när man är gravid så länge man inte överdriver och solar felaktigt.

Den får man inte av att sola endast en gång. Den bygger man upp genom att sola 2 – 3 ggr i veckan med kortare intervaller och sedan ökar man tiden successivt. För att få snabbare effekt kan man med fördel använda solkrämer som finns att köpa i vår varuautomat samt större förpackningar i kliniken eller på vår hemsida.

Så betalar du med appen - SunApp

Första gången

Välj att sola eller ladda ditt konto

När du ska sola

*Friskvårdsbidrag

Visste ni att vårt solarium klassas som ljusterapi och kan användas som friskvård? Utnyttja ditt friskvårdsbidrag redan idag. Nu kan ni koppla av under solning & dessutom få pengarna tillbaka. Ladda på ert solkonto med valfritt belopp & njut i det lyxigaste solariet.